LED balk

We hebben nog een LED balk van de ScanCT die we op een roofrack wilde monteren. Maar plannen veranderren en we zien eigenlijk geen noodzaak voor een roofrack. Dus ook de balk raakt wat vergeteen…

Tot we op Ebay bij toeval een oplossing vonden. Een engelsman die beugels/steunen verkoopt die in de goot gemonteerd kunnen worden.

Na wat op en neer mailen, de goede man verscheept eigenlijk alleen in de UK, toch overeengekomen dat hij ze verstuurd. Niet goedkoop maar vooruit.

Dus maar eens onderzoeken hoe we een en ander aan gaan sluiten. Om te beginnen moet er een relais tussen en dan gezekerd. Onder het stuur is de klep waar de zekeringen achter zitten gepositioneerd. Hier kunnen we ook mooi het relais kwijt. Een beugeltje gemaakt waar er twee stuks op geschroefd kunnen worden, je weet nooit of er nog iets bij moet komen.

Dan moeten we ook nog een bedieningsknop hebben. In eerste instantie wilde we die in de console naast het stuur hebben, maar een dergelijke knop is er alleen in een linkse versie te krijgen. Bij ons zijn links alle posities in gebruik, we hebben alleen rechts nog één plekje over.

Omdat we geen luchtvering hebben zijn er in het knoppencluster in de middenconsole ook nog 2 posities vrij. En die lijken verdacht veel op Defender knoppen.

Dan vinden we bij Bearmach een 12-tal knoppen met aparten aanduidingen. Deze zijn echter voor een Defender. De stoute schoenen aangetrokken en de knop besteld.

Na een paar dagen ontvangen en gemonteerd. Het past perfect, alleen het nokje op de stekker zit op een ander plaats dan de sleuf in het dashboard. Maar dat is er eenvoudig af gesneden. Verder van top-kwaliteit.

Dan de LED-balk passen en meten. En na veel meten de boor in de goot gezet.

Uiteindelijk alles aangesloten en dan is er licht.

7 gedachten over “LED balk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *