Leren stoelen

Omdat we terrein gaan rijden hebben we besloten van de kans gebruik te maken toen er op facebook twee leren stoelen aangeboden werden, inclusief de elektrische bedieningspanelen.
Voornaamste reden is dat leer gemakkelijker schoon te houden is, maar ook omdat deze stoelen elektrisch bediend zijn.
Voor een leuk bedrag konden we ze overnemen van de Yellow Trading Company, maar dan moet je ze wel in Groningen ophalen. Nadeel is dat ze grijs zijn, dat het frame door roest is aangetast, er een motor voor de verstelling miste en dat onze Discovery ingesteld is op handmatige bediening. In de koop zat ook nog een stuur met cruise controle bediening, inclusief de schakelaar op het dashboard. Montage hiervan is plug-and-play. Alles is al bedraad. Je moet alleen ook het stuur kleuren.

kleur

De grijze kleur zou best goed kunnen passen bij onze zwarte auto, maar we willen het interieur toch graag zwart hebben. Daarom willen we spullen aangeschaft om het leer van de stoelen, voor zover nodig te repareren, en op kleur te brengen. Dat blijkt vrij lastig en omdat het grijs toch wel mooi in het interieur past hebben we besloten de grijze kleur te houden.

frame

Omdat de frames behoorlijk door roest aangetast waren zijn deze uit elkaar gehaald, gestraald en gespoten.

motor

Bij de Gentlemen of Salvage in Engeland een motortje besteld, en dat was binnen 3 dagen bezorgt. Prima service geven die mannen!

Inbouw

Nadat alles gerepareerd is gebracht hebben we de bestaande stoelen uit de Discovery gehaald. Daarna de middenconsole gedemonteerd en de bedieningspaneeltjes ingebouwd. Het kabelboompje gemonteerde en de nieuwe stoelen er in gezet. Alles zit er nu in alleen werken ze nog niet.

Computer

Bij AutoItalia hebben we de computer geleend en de BCU ingesteld op elektrisch bediende stoelen.

Job done!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *