Middenconsole

Waarom wil je de middenconsole uit de auto halen?

Voor de montage van de nieuwe stoelen moet de middenconsole uit de auto worden gehaal. Dit om de elektrische bediening aan te sluiten, maar ook om de gaten voor deze bediening in de console te zagen.

Demontage

We starten door een blok achter de wielen te leggen en de automatische versnellingsbak in N te zetten. Zo kan de auto niet van zijn plaats rollen, wel zo veilig.

Trek de knop van de versnellingspook. Deze zit er op geklikt, maar wel erg goed vast.

Let op dat je bij het loskomen van de knop niet bij jezelf de tanden uit de mond slaat, je zou niet de eerste zijn.

Als de knop los is kun je de kap met versnellingsaanduiding lostrekken. ook deze zit geklemd met 4 geribbelde kuststof strips. In de kap zit een connector. Deze komt automatisch los uit de behuizing door de clip een kwartslag naar voren te draaien.

Maak vervolgens de onderkant van het tweede pookje los. Ook deze zit met kunststof haakjes vastgeklikt.

Als de hoes los is kun je de knop er vanaf schroeven.

Wip het sierpaneeltje van de raambedieningunit af. Deze zit met pinnetjes geklemd, dus gelijkmatig losmaken.

Onder het sierplaatje zitten vier schroefjes. Als deze los zijn gedraaid kun je de bediening er uit plakken en de zeven connectors losmaken. You know the drill: vergrendelingsclip indrukken en lostrekken.

Haal de hoes van de handrem naar voren en zet de handrem zo hoog mogelijk.

Als je elektrische bediende stoelen hebt de bedieningspaneeltjes hiervan uit de console drukken. Je kunt er nu goed bij. De schakelaars losmaken door de schuifverbinding naar achter te trekken. Hiervoor is wat meer kracht nodig dan wat je gevoelsmatig zou willen uitoefenen.

Twee schroeven bij het tweede pookje los maken.

En twee schroeven in de cubby losmaken.

Je kunt nu de console als volgt uit de auto halen. Begin bij de achterkant door deze zo ver omhoog te bewegen dat de handremhandel vrij is. Zodra dit het geval is kun je het geheel naar achter trekken en uit de auto tillen. Dit past allemaal maar net. Let op aan de voorzijde zit een rubber afwerking die valt er waarschijnlijk van af en kun je er maar beter zelf eerst afhalen.

Nu kun je de benodigde werkzaamheden onder en aan de console uitvoeren.

Montage

Montage is de omgekeerde volgorde van de demontage en zou voor zich moeten spreken.

En als je alles goed hebt gedaan zit de middenconsole er weer keurig in en werkt alles weer. In ons geval doen de stoelen waar we ze voor gekocht hebben.

Heb je vragen? Mail naar info@wgdw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *