goed voorbereid, veiligheid, Team 68

3-certificatenUiteraard willen we ons avontuur van het eerste tot het laatste moment goed laten verlopen. Ook willen we dat onze sponsoren mee kunnen reizen van start tot finish. Dus moeten we ons goed voorbereiden. En daar zijn we al druk mee bezig geweest.

De LandRover is voorzien van een lier. Daarmee kunnen we onszelf of anderen lostrekken in geval van onfortuinlijke stranden naast de weg. Om te zorgen dat wij daar niet zullen belanden, en de lier dus alleen zullen gebruiken om anderen te redden, zijn we op cursus gegaan. Samen met andere scanct teams hebben we een zondag besteed aan een rijvaardigheidstraining.

Zitpositie, “kwartvoordrie”, “trekken en duwen” zijn de kernwoorden van het nieuwe rijden. Goed oefenen voor een hogere rijveiligheid, we zijn er druk mee. Ook onder- en overstuur en het gevoel voor de auto hebben we kunnen testen. De remproef is uitgebreid gedaan met confronterende gevolgen. Het “houden van afstand” en “doortrappen die rem” hebben we getest.. wat gebeurt er bij minder afstand en niet doorremmen? We zijn er wijzer van geworden maar de organisatie moet een paar pionnen afschrijven. Gelukkig zijn het pionnen en geen elanden of mensen geweest.

En oh ja… De reanimatiecursus heeft Erik ondertussen met goed gevolg afgelegd. Hopelijk hoeven we daar geen gebruik van te maken en zitten de rijvaardigeheidstips bij ons in januari al in “ons systeem”.

Veiligheid… belangrijk onderwerp voor Team 68 – WGDW.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *