verslagje tussendoor, deel 1

Jongens het gaat niet lukken om tussendoor elke keer een verslag te schrijven. Wat hebben we het druk in de expert-klasse. Ze houden ons lekker en lang bezig! Vanmorgen konden we uitslapen en dat was blijkbaar hard nodig. Tien uur wakker, Finse tijd. Oh ja, daar kwamen we vannacht uiteindelijk achter in de lobby van het hotel…… we zitten in oost-europese tijd.

We zijn, na uitgezwaaid te zijn door familie en back-office-vrienden, op vrijdag om 13:15 uur fris en volledig geconcentreerd gestart aan, wat bleek, de 24-uurs rit te zijn. Maar dat weet je niet bij de start, dat blijkt halverwege. In deze editie kregen we on half twee ’s nachts de opdrachten voor de etappes. En ja hoor…. we hebben de hele dag gepuzzeld. Uiteindelijk hebben we 30 uur gereden. Alles is nieuw, er is geen routine, dus we zijn ook continu in de weer geweest. Onderweg een dutje door de navigator zat er voor ons niet in. Op zaterdagavond zijn we dan in een prachtig hotel beland, waar we nog net het diner-buffet konden meepikken…. PFFFFF wat een uitputtingsslag.

Starttijd voor “dag 2” 6:18 uur. Gelukkig niet zo vroeg, want de bedoeling was om twee uur eerder te starten. En het puzzelen kon weer beginnen. Bolletje-pijltje gevolgd door pijlen-kortste-route. En we mochten door bospaden met dikke laag sneeuw. Diepe sporen en lekker 4×4 ploeteren. Fantastisch mooi. Toen coordinatie op regelmatigheid, dat wil zeggen dat we een gemiddeld snelheid moesten behalen. En daarna…….. hebben we met z’n allen de tocht afgebroken vanwege het slechte weer. Dus geen einddoel op de lofoten zoals bedoeld…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *